marți, 12 aprilie 2016

Unde nu am intalnit romani in vacanta?



Am cautat foarte mult timp o agentie de turism care sa dispuna de oferte pentru destinatii exotice care sa nu fie atat de populare, iar in cele din urma am gasit la Holiday Dreams un sejur in Etiopia de 10 zile. Mi-am dorit mult sa imi petrec vacanta acolo, fiind una din putinele tari africane care nu are deloc iesire la mare. E clar ca cine este atras de un asemenea loc, nu cauta plaje si hoteluri exotice, ci isi doreste sa descopere natura si toate animalele salbatice.

Trebuie sa recunosc ca mi-a fost putin frica prima data cand am trecut cu masina pe langa animale si le vedeam cum se uita la mine, insa pe parcursul vizitei m-am obisnuit. Mi-am petrecut doua zile in capitala Addis Abeba, care reprezinta un oras cu o suprafata destul de vasta si un numar mare de locuitori, fiind de altfel si cel mai dezvoltat din tara. Gasesti foarte multe magazine, oamenii sunt prietenosi, mi-am cumparat o multime de amintiri, pentru ca nu cred ca mai ajung vreodata in Etiopia, mai ales din motive financiare. 

Capitala este un adevarat contrast cu restul tarii, fiind unul din putinele locuri in care vezi aglomeratie si multe masini pe strada, in rest, multe drumuri nu sunt nici macar pietruite. Acesta este unul din motivele care ma atrage cel mai mult la Etiopia, faptul ca natura nu a simtit atingerea omului pe nicaieri, iar animalele salbatice traiesc la fel cum traiau in urma cu mii de ani. Chiar daca Etiopia pare un loc uitat de lume, eu m-am simtit foarte bine si tara are un sector alocat turismului destul de dezvoltat.

Nu am intalnit niciun roman pe parcursul aventurii mele africane, iar cei mai multi turisti erau din Marea Britanie si America. Pot spune ca a fost un concediu cu adevarat special si sper ca in anii viitori sa pot vizita o alta tara africana.