joi, 7 iulie 2016

Simptomele tulburarilor de panica

Atacurile de panica reprezinta o reactie a corpului uman in urma unei anxietati netratate. In general, aceste tulburari de panica apar dupa varsta majoratului si se manifesta printr-o frica extrem de puternica, la nivel psihic. Din punct de vedere fizic, exista numeroase manifestari, cea mai frecventa fiind bataile inimii alerte si respiratia ingreunata. De regula, atacurile de panica nu pot fi controlate si dureaza in jur de 20-30 de minute.
Simptomele tulburarilor de panica
Trebuie precizat de la inceput ca simptomele ce apar intr-un atac de panica pot fi de fapt reactii ale organismului in urma unor boli medicale precum hipoglicemia, probleme cardiace, edem pulmonar, asm, diabet sau hipertensiune. Pentru o diagnosticare corecta a anxietatii si a atacurilor de panica trebuie sa efectuati o serie de investigatii medicale pentru a va asigura ca din punct de vedere medical nu aveti probleme de sanatate. De cele mai multe ori, medicii psihoterapeuti va trimit din prima la un astfel de consult pentru a nu va da diagnosticul gresit.
Simptomele sunt cel mai des sunt puternice, neplacute si va cauzeaza atat un disconfort psihic, fizic, dar si din punct de vedere social. Persoanele care trec prin aceste atacuri de panica isi ingreuneaza si mai tare situatia, crezand ca viata le este pusa in pericol. In astfel de situatii este important sa va relaxati si sa incercati pe cat mai mult posibil sa eliminati sursele de stres si gandurile negative.
Printre cele mai frecvente simptome regasim: batai puternice ale inimii, palpitatii, transpiratie abundenta si incontrolabila alaturi de senzatii puternice de caldura sau de frig, tremuraturi la nivelul intregului corp sau numai al membrelor, dureri de cap si in piept, senzatie de greata, diaree, noduri in gat urmate de senzatia de sufocare, vedere slaba, dureri la nivelul ochilor si temeri puternice precum teama de a muri sau de a pierde controlul asupra vietii.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu