duminică, 14 august 2016

Santorini - charter in insula vulcan

Santorini este in esenta ceea ce a ramas dupa o eruptie vulcanica enorma care a distrus cele mai vechi asezari de pe o fosta insula si care a creat caldera geologica actuala. Insula este o laguna gigant situata central si sub forma dreptunghiulara ce este inconjurata de 300 m de stanci inalte, abrupte pe 3 laturi.
Santorini este conectat la mare in doua locuri, in nord-vest si sud-est, fiind un loc cu cele mai frumoase plaje din lume, iar intr-o parte laguna este separata de mare printr-o insula mai mica numita Therasia. Din acest motiv, daca va doriti sa vizitati un loc unde sa va relaxati pe o plaja insorita, puteti alege un charter Santorini.
Turismul
Expansiunea turismului a avut ca rezultat cresterea economiei si a populatiei, iar numarul investitorilor se mareste pe zi ce trece multumita potentialului pe care il are insula. Cele mai importante asezari includ Phira, Oia, Emporio, Kamari, Perissa, Imerovigli, Pyros si Therasia. Din punct de vedere arheologic, Akrotiri este unul dintre cele mai fascinante locuri din Europa. In plus, Santorini merita vizitat pentru apa limpede, de un albastru imaculat si pentru plajele aurii renumite in toata lumea.
Arhitectura locala
Arhitectura traditionala din Santorini este similara cu cea a celorlaltor insule, cu case joase, cubice, realizate din piatra locala si vopsite in alb sau varuite cu cenusa vulcanica folosita ca pigment de culori. Caracteristica unica si comuna insulei este utilizarea a hyposkapha, ce reprezinta extensii de case sapate in lateral sau in jos, in jurul unei pietre ponce.
Aceste camere sunt apreciate datorita izolatiei ridicate contra caldurii asigurate de piatra ponce umpluta cu aer. De asemenea, ele nu sunt folosite numai vara pe canicula, ci sunt utilizate si pe timpul iernii datorita capacitatii sale termice. Aceste spatii de depozitare sunt folosite pentru produsele locale, in special pentru vinurile rafinate grecesti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu